آینه دکوراتیو چیست؟

در ابن مقاله قصد داریم راجع به اینکه آینه دکوراتیو چیست؟ و چه کابردی دارد صحبت کنیم. به طور کلی برش و تبدیل آینه بزرگ به قطعات کوچک تررا آینه کاری در اصفهان میگویند. قدمت این هنر زیاد است و قطعا که ایرانیان از زمان های گذشته ید طولایی در این زمینه دارند که اجرای آن ها در بناهای تاریخی گویای مطلب است. اما امروزه در این صنعت نیز پیشرفت های زیادی کرده ایم. شمامیتوانید برای خرید آینه دکوراتیو کلیک کنید و از میان مدل های مختلف یک طرح را برگزینید و در خانه و یا محل کار خود اجرا کنید.

تاریخچه آینه دکوراتیو

تاریخچه آینه دکوراتیو از کجا می آید؟ آینه کاری یکی از قدیمی ترین و رایج ترین شاخه های هنر تزئینی است که سابقه آن به دوران ساسانیان و استفاده از این هنر در بناها و کاخ های سلطنتی باز می گردد. در فرهنگ ایران باستان دو عنصر آب و آینه نماد زلالی، پاکی و نور بوده و استفاده از آینه برای تزیین ستون ها، دیوارها و سقف ها نیز نمادی از صداقت و راستی، درخشندگی و جریان زندگی است.

یکی از صادرکنندگان آینه در قرن دهم هجری قمری، ونیز بود که انواع آینه ها را از طریق زمینی به کشورهای مختلف می فرستاد و به دلیل مسافت زیاد و حرکت آینه ها در اثر ناهمواری زمین و ضربه، برخی از آنها آسیب می دیدند. این مشکل هنرمندان ایرانی را به فکر چاره جویی برای استفاده از آینه های هدر رفته و به حداقل رساندن ضررهای مالی انداخت و آینه کاری در ایران متولد شد.

این هنر در دوره قاجاریه ناصرالدین شاه به تدریج رونق گرفت و به اشکال مختلف گسترش یافت.جالب است بدانید قدیمی ترین نمونه آینه کاری در کاخ چهلستون اصفهان در زمان شاه عباس دوم یافت می شود.

 آینه دکوراتیو در گذشته

 1.آینه کاری و آینه بلورین در قرن یازدهم هجری قمری از اروپا وارد ایران شد اما به دلیل شفافیت کم و ضعف در برابر هوای خشک و شکستگی موقع حمل و نقل، همچنان از آینه فلزی استفاده می کردند. اما پس از توسعه تجارت ایران و اروپا و پیشرفت صنعت آینه کاری و قیمت پایین آن آینه های فلزی فراموش شدند.
نمونه ای از یک آینه کوچک مربوط به دوره ساسانیان در املش کشف شد که پشت آن دارای 4 برگ با دایره ای در مرکز است.

2.در قرن دوازدهم اولین آینه شیشه ای یا اولین آینه دکوراتیو با ورق های سرب دار در ونیز فروخته شد، بعدها به دلیل سمی بودن سرب از مخلوط جیوه و قلع استفاده شد.

3.در سال 1691 در فرانسه به دلیل وزن و درخشندگی مناسبتر آینه ای به شکل ورق ایجاد شد اما در مرحله بعد به دلیل سمی بودن بخار جیوه، نقره جایگزین شد که نور را بهتر منعکس می کرد.

4.در گذشته مردم از سنگ ابسیدین یا شیشه آتشفشانی به عنوان شیشه استفاده می کردند که سنگی سرشار از سیلیس است و بافت شیشه ای سیاه دارد. این سنگ ها صیقل داده می شدند و این صیقل دادن باعث می شد که به وضوح انعکاس پیدا کنند و به آینه تبدیل شوند.
نمونه هایی از شیشه ابسیدین که در آناتولی (ترکیه کنونی) یافت شده به 6000 سال قبل از میلاد باز می گردد. آینه های برنز صیقلی در حدود 4000 سال قبل از میلاد در بین النهرین و در حدود 3000 سال قبل از میلاد در مصر باستان ساخته شدند.

امروزه مانند قدیم، از هنر آینه کاری برای تزیین بناهای مختلف استفاده می شود. باتوجه به تاریخچه آینه دکوراتیو و استفاده از آینه کاری در تزیینات مختلف نشانه اصالت ایرانی است و به همین دلیل این هنر همچنان علاقه مندان خود را حفظ کرده است.ساختمان های تاریخی که نشان دهنده ی تاریخچه آینه دکوراتیو هستند ودر آن ها از هنر شیشه ای استفاده شده است:

آینه کاری در کاخ سعدآباد-شیشه و آینه حسینی
  • تالار آینه باغ نارنجستان قوام
  • سقف تالار عمارت بادگیر در کاخ گلستان
  • کارگاه شیشه وزارت امور خارجه، 1330
  • موزه سعد آباد تهران
  • مسجد نصیرالملک
  • خانه معیدی
  • موزه مقدم
  • کاخ نیاوران
  • مسجد گوهرشاد
  • گنبد سلطانیه
  • حمام وکیل، شیراز

اثرات مثبت آینه دکوراتیو بر محیط

با توجه به نوع محیط اثرات برجسته آینه دکوراتیو تغییر می کند. برای مثال برای خانه به موارد زیر می توان اشاره کرد:

1.زیبایی منزل افزایش می یابد.

2.حس سرزندگی و نشاط در محیط خانه ایجاد می شود.

3.محیط های خالی منزل با نصب آینه دکوراتیو پر می شود.

4.باعث پخش و افزایش نور در محیط های مختلف خانه می شود.

5.این نوع دکوراسیون با انتخاب هارمونی رنگی مناسب برای این آینه ها می تواند

6.حس آرامش بالایی را برایتان ایجاد کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.